Friday, 21 February 2014

Bayi Lahir Usus Diluar Perlukan Sumbangan!!!


Khidmat Masyarakat (mohon sebaran)

"Assalamualaikum w.b.t...

Sofwatul Amani... anak kecil yang dilahirkan dgn keadaan usus di luar (Gastroschisis) adalah anak kepada kawan kepada abang ipar saya. saya tidak mengenali Ahmad Syahidin (bapa Amani) secara personal, hanya pernah keluar minum ramai2 tapi bila melihat keadaan si kecil ini, hati saya runtun... kasihannya kamu wahai anak kecil...

Amani kini masih berada di Hospital Raja Perempuan Zainab 2, Kota Bharu. dalam usia yg baru 5 hari, Amani telah menjalani 2 pembedahan dan pembedahan seterusnya pada Ahad depan (23.02.14) kerana sekarang ususnya sedang membengkak dan mengikut ayah amani, platelet darah Amani tgh drop, kemungkinan terkena infection.

Dengan keadaan si ayah muda (24 thn) yg bekerja sbg technician yg kini sdg cuti tanpa gaji untuk menjaga Amani dan ibu Amanii, berulang alik dari Kuala Terengganu ke Kota Bharu, saya pasti... memerlukan perbelanjaan yg besar.

Saya berharap sangat kita semua dapat membantu meringankan beban Din (Matt Dean) sekeluarga. semoga sumbangan kecil kita dapat memberi harapan besar buat SOFWATUL AMANI.

Untuk sumbangan, bank in ke akaun CIMB: 7050332235 AHMAD SYAHIDIN BIN ANUAR (+6013 963 7401) Minta sahabat2 panjangkan‪#‎donationforamani‬ dan segala sumbangan dan jasa baik dari pihak sahabat2 semua, saya dahulukan dgn ucapan jutaan terima kasih.
Jangan lupa share kepada kawan-kawan lain :)

No comments:

Post a Comment